Stor expansion färdigställd i Luleå!

Knappt 1,5 år efter första spadtaget står nu den stora expansionen av Scandic Luleå färdig. Totalt har 118 rum har lagts till, varav 112 i en helt ny byggnad om nio våningar.

17 augusti 2021

Projektet har varit omfattande där höjdpunkten är en helt ny byggnad om nio våningar och 112 nya rum. Även stora delar av befintlig byggnad har genomgått en expansion och uppgradering, med särskilt fokus på nya konferensrum, en större restaurang, nytt gym och utökat poolområde samt sex nya hotellrum.

Den nya byggnaden är BREEAM-certifierad och byggd med moderna material för mindre klimatpåverkan.

”Vi är mycket glada över slutresultatet av vår stora satsning i Luleå, en av Norrlands största städer och som vi tror mycket på som destination. I samarbete med Scandic och Peab har vi utvecklat en stark och modern hotellprodukt som attraherar såväl fritids- som affärsresenärer. Totalt har hotellet nu 273 rum vilket gör det till Luleås största”, säger Erik Hvesser, Senior Vice President, Director of Property Management Nordics.

Pandox förvärvade Scandic Luleå år 2010. Hotellet är beläget vid Luleås näringslivspark, ett område som utvecklas väl med ett antal nya etableringar inom framförallt den växande IT-sektorn. Bland annat har Facebook investerat totalt cirka 11 miljarder SEK i anläggning och datacenter.

Luleå är Norrbottens kommersiella och kulturella centrum och har Norrlands största flygplats. Dessutom hyser staden regionala huvudkontor för flertalet stora industribolag, handelsplatser samt arenor för sport, evenemang och kultur. Luleå har en av landets största hamnar och en betydande stålindustri.