Till minne av Anders Nissen

Pandox vd Anders Nissen gick tragiskt bort den 30 maj 2021. Det är både en stor sorg och en obeskrivlig förlust.

Anders hade ett stort hjärta och ett genuint intresse för att få människorna omkring
sig att växa. Han var orädd, ärlig och en stor källa till inspiration. Vi har förlorat en exceptionell ledare, en nära kollega och framför allt en kär vän.

Anders Nissen var vd för Pandox 1995–2021 och företaget har under Anders ledning utvecklats till ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i Europa. Vi kommer att fortsätta att bygga vidare på detta fantastiska företag till kärt minne av Anders.

En stiftelse inrättad i Anders Nissens minne
Anders var en föreningsmänniska i själ och hjärta och han såg sig först och främst som en idrottsledare och coach. Det var i idrotten han hittade inspirationen till sitt ledarskap. Arbetet som börs-vd såg han lite skämtsamt som ”Plan B” när han inte blev landslagsspelare i handboll. Samtidigt bidrog Anders erfarenheter från näringslivet till att utveckla och stärka svensk handboll på många olika sätt. För Anders var bredden viktig men spetskompetensen avgörande.

Det var med den utgångspunkten som stiftelsen grundades den 2 november 2021 genom donationer från Pandox och Ulla Nissen.

Stiftelsens ändamål är att främja svensk handboll. Detta kan ske genom exempelvis stöd och bidrag till nyskapande insatser för ledarskaps- och talangutveckling, företrädesvis på högre nivå, samt för utveckling av kunskap, kvalitet och affärsmässighet.

Läs mer om stiftelsen här.