Pandox spirit

Pandox företagshund Pepper är en av företagets mest värdefulla rådgivare. Ingen vet bättre än Pepper hur det är att jobba på Pandox.

Pepper, du pratar mycket om Pandox-andan och om vinnarkultur. Vad handlar det om?

Det handlar om viljan att vinna. Man kan säga att vi strävar efter att skapa en positiv vinnar­kultur, för det ger oss rätt fokus. Vi vill minimera risken för att göra fel men när det ändå händer, vilket det förstås gör ibland, är det viktigt att medarbetarna stöttas och ges utrymme för att lära sig av det och gå vidare. Alla på Pandox ska känna att de får utvecklas så att de med kraft och tempo kan ta sig an nya uppgifter.


Många säger att det är något särskilt att jobba på Pandox. Vad är
det som är så speciellt?

Alla som jag springer på här har nosen i vädret och sniffar efter nästa affärsmöjlig­ het och försöker hela tiden göra saker lite bättre. Vi jobbar hårt, firar våra framgångar och har riktigt kul tillsammans. Det är därför alla är motiverade att göra ett bra jobb. Min husse brukar säga är Pandoxarnas värsta dag lördagen, eftersom man har hela helgen kvar tills måndag.

Det verkar finnas ett stort intresse för handboll, är det ett måste för att jobba på Pandox?

Nja, jag skulle uttrycka det så här: Det är inget krav, men det skadar inte.

Men varför just handboll?

Vi delar samma värdegrund som handbollen: vikten av laganda, jämställdhet och schysst spel. Lägg till individuell frihet, ömsesidig respekt, förtroende, samarbete, kreativitet, passion och integritet så får vi det som vi kallar för Pandox Fair Play.

Hur bra är du själv på denna ädla sport?

Hyfsad. Jag släpper i alla fall aldrig förbi husse på linjen.

Pandox har vuxit kraftigt de senaste åren och ni har numera runt hälften av verksamheten nere i Europa. Hur tas er speciella företagskultur emot i andra länder utanför Norden?

Den informella stilen som vi själva uppskattar tror jag går hem även i länder som Tyskland och Storbritannien. Folk känner sig helt enkelt mer avslappnade när atmosfären inte är auktoritär och hierar­kisk, så som den kanske ofta är nere på kon­tinenten. Samtidigt tror jag att alla ser att vi verkligen kan vår sak och att vi är professio­nella och hela tiden strävar efter att skapa värde, och sådant respekteras.

Avslutningsvis, har ni inte en väl hög svansföring?

Nej, det tycker jag nog inte. Visst, vi vet att vi är bra, och är stolta över det, men också att vi hela tiden uppmuntrar varandra för att kunna prestera ännu bättre.