Pandox tecknar nytt hyresavtal med Motel One för h27 i centrala Köpenhamn

1 sep, 2021, 08:45
Pandox AB (publ) har tecknat ett nytt hyresavtal för h27 i centrala Köpenhamn med operatören Motel One. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med minimihyra och löper på 20 år. Övertagandet förväntas ske i början av det fjärde kvartalet 2021 då hotellfastigheten också omklassificeras till Fastighetsförvaltning från Operatörsverksamhet.

”Vi är mycket glada över att kunna teckna ett nytt hyresavtal med erkänt skickliga Motel One. Avtalet är ett resultat av Pandox strategi och affärsmodell med aktiva insatser genom hela värdekedjan och bekräftar värdet i hotellfastigheten. Hyresavtalet är konkurrenskraftigt och visar att det är möjligt att skapa värde även i ett tuffare marknadsklimat. Vi hälsar också Motel One varmt välkommen som ny affärspartner”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Både den omsättningsbaserade hyran och minimihyran trappas upp under en fyraårsperiod. Hotellet hyrs ut i befintligt skick och Motel One bär samtliga kostnader för varumärkesbytet och samtliga öppningskostnader. Pandox ansvar inkluderar tak, fasad och fastighetsstruktur samt större tekniska installationer.

Hotellfastigheten som rymmer h27 (tidigare Hotel Twentyseven) förvärvades av Pandox 2005. Pandox tog över driften av hotellverksamheten i april 2020 och påbörjade en renovering och ompositionering som slutfördes i juni 2021. Hotellet har 200 rum, och kommer att ha en restaurang och bar, mötesrum och en stor terrass. Hotellet ligger centralt i Köpenhamn med gångavstånd till bland annat Centralstationen, Rådhuspladsen och Strøget.

För mer information om hotellet se nedanstående länk:
https://www.pandox.se/sv/media/pandox-stories/hotel-twentyseven-byter-namn-till-h27-och-har-renoverats-med-inspiration-fran-1950-och-1960-talet/


FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:Liia Nõu, vd och tf. CFO, +46 (0) 702 37 44 04
Erik Hvesser, SVP, Head of Property Management Nordics, +46 (0) 707 70 01 19               
Anders Berg, Head of Communications and IR, +46 (0) 760 95 19 40

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 1 september 2021, kl. 08:45 CEST.

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 156 hotell med cirka 35 000 rum i 15 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande regionala hotelloperatörer och ledande internationella hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se

Om Motel One
Motel One is a Munich-based company founded in 2000 currently operating 77 hotels with 21,800 rooms in Europe. Motel One offers a unique combination of high-quality interiors, exclusive design, excellent service and outstanding city centre locations at attractive prices. www.motel-one.com