Pandox och Elite förnyar hyresavtal på två hotell

5 maj, 2015, 16:00
Pandox och Elite Hotels har förnyat och förlängt hyresavtalen på Park Avenue i Göteborg och Stora Hotellet i Jönköping. Avtalen, som båda är på 15 år, omfattar ett utvecklings- och uppgraderingsprogram för de båda hotellen på totalt motsvarande 90 miljoner kronor, där Pandox andel är drygt hälften.

”De båda hotellen har bra lägen på goda marknader, vilket resulterar i högt intresse från både gäster och tänkbara operatörer som vill driva hotellen”, konstaterar Erik Hvesser, Vice President och Area Manager Sweden & Finland på Pandox. ”Elite Hotels har mycket framgångsrikt drivit de båda hotellen under det senaste decenniet och vi är mycket glada över att kunna presentera en förlängning av det strategiska samarbetet”.

Elite Park Avenue är ett klassiskt, väl etablerat, hotell i bästa läge på Kungsportsavenyn i Göteborg. Renoveringen - som förväntas vara klar 2017 - adderar ytterligare 16 hotellrum till redan existerande 317 rum. Den omfattar också en utvidgning av konferens- och restaurangfaciliteter motsvarande
1 000 kvadratmeter.

Elite Stora Hotellet är Jönköpings ledande affärshotell. Renoveringen – som förväntas vara klar 2017 – adderar ytterligare 35 rum till hotellet, som därefter kommer att ha totalt 170 rum. Därutöver kommer hotellet att genomgå en intern och extern ansiktslyftning.

”Pandox affärsmodell att äga välkända hotell där vi ingår långa hyresavtal med de bästa operatörerna fortsätter att addera värde och generera goda kassaflöden”, konstaterar Pandox VD och koncernchef Anders Nissen.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Erik Hvesser
VP, Area Manager, Sweden & Finland
+46 (0)70 770 01 19
erik.hvesser@pandox.se

Anders Nissen
VD
+46 (0)70 846 02 02
anders.nissen@pandox.se

Thomas Backteman
Investor Relations
+46 (0)70 831 11 66
thomas.backteman@pandox.se