Tobias Ekman ny Nordenchef på Pandox

Pandox förstärker organisationens affärsfokus ytterligare genom rekryteringen av Tobias Ekman som ny affärsområdeschef för Fastighetsförvaltning i Norden. Tobias har lång erfarenhet från ledande roller i hotellbranschen, däribland Nordic Choice Hotels och Grand Hôtel Stockholm.

augusti 26, 2022
Tobias Ekman, Head of Property Management Nordics

Vad har du gjort tidigare i din karriär före Pandox?

Jag har nu senast arbetat med en dansk konsultfirma, Nordic Hotel Consulting, som är specialiserade på hotellfastigheter och allt från transaktionsrådgivning till marknadsrapporter och asset management.

Dessförinnan ägde och drev jag eget, Waxholms Hotell, och var operativ där under fem års tid. Jag har även hunnit med 10 år på Nordic Choice Hotels och 8 år på Grand Hôtel Stockholm.

Vad lockade dig till att tacka ja till tjänsten på Pandox?

Under alla år i hotellbranschen har jag haft bra koll på Pandox – och det är något av ett drömbolag. Att dessutom börja på en så spännande tjänst som ansvarig för nästan 80 fastigheter i Norden – det blev ett lätt beslut.

Som många personer i branschen hade jag möjlighet att lära känna förra VDn Anders Nissen och fick en bild av ett bolag med härlig energi och framåtanda. Kombinerat med en affärsidé om att tillsammans med olika hotelloperatörer säkerställa hotellens kommersiella dragningskraft och långsiktiga marknadsrelevans.

Varför tycker du om att jobba inom hotellbranschen?

Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag började redan under gymnasietiden att jobba för hotellnestorn Ejnar Söder på Star Hotel i Sollentuna. Det är för övrigt en Pandoxfastighet idag! Jag bar bagage och körde British Airways crew till och från Arlanda. Jag älskade det och det har hängt i under alla år. Därefter blev det Hotel Management-utbildning i Schweiz och några års arbete utomlands.

Vilka är dina prioriteringar kommande månader?

Min första prioritering är att träffa alla operatörer i Norden som vi samarbetar med. Att besöka så många av fastigheterna som möjligt är också högt på agendan. Att kika på kommersiella möjligheter kring fastigheterna och vad för utvecklingspotential som finns.

Vilket är ditt favorithotell?

Om jag håller mig utanför Pandox, för att inte vara partisk, så är jag generellt väldigt svag för resorthotell. Det mest spektakulära jag själv bott på är The Breakers i Palm Beach, Florida. Four Seasons, nästan vilket som, är också en favorit. Sen kan jag även uppskatta små, väldigt personliga, hotell. Då blir inredning och klassiska hotellattribut mindre viktiga och allt blir familjärt och trevligt.