Stor uppgradering och varumärkesbyte i Birmingham

Pandox största hotell i Storbritannien har nyligen genomgått en stor renovering av hotellets samtliga delar. Som ett ytterligare steg i uppgraderingen har hotellet bytt varumärke från Jurys Inn till Leonardo Royal Hotel Birmingham.

2 februari 2023

Leonardo Royal Hotel Birmingham ligger mycket centralt i staden, omgivet av ett stort utbud av restauranger, barer och caféer. Läget är ypperligt för alla typer av gäster med gångavstånd från många av Birminghams attraktioner och en kort promenad från tågstationen Birmingham New Street.

Hotellet, som har 445 rum och som ursprungligen byggdes som en kontorsbyggnad under 1970-talet, förvärvades av Pandox under 2017 och drivs av Fattal Hotel Group. Idag är hotellet den största hotellfastighet Pandox har i Storbritannien.

Under de senaste två åren har Pandox och Fattal gemensamt investerat i fastigheten för att lyfta hotellprodukten till nästa nivå. I en stor renovering som genomförts i stegvis har hotellets genomgått en total uppgradering; samtliga rum, badrum, publika ytor, gym och restaurang- och bardel.

Hotellet har också en betydande konferensdel med 20 möteslokaler, där det största rummet kan ta emot upp till 275 personer.

Därutöver har hotellet bytt namn från Jurys Inn till Leonardo Royal Hotel Birmingham. Med ”Royal Hotel” innebär att produkten och servicen håller en högre servicenivå och en mer internationell prägel.

Varumärkesbytet är en del av Fattal Hotel Groups beslut att ompositionera samtliga Jurys Inn-hotell till Leonardo Hotels (läs mer här: https://www.leonardohotels.co.uk/rebrand).