Renovering av toppvåningen på Scandic Copenhagen

Tillsammans med Scandic har vi renoverat toppvåningen på Scandic Copenhagen, ett av Skandinaviens största konferenshotell.

januari 19, 2021

Totalt har vi renoverat 14 rum och konferensrum med Köpenhamns bästa utsikt. Våningen har en separat hiss som går direkt från lobbyn. 

Scandic Copenhagen byggdes 1971 och har 18 våningar med 486 rum och rymmer upp till 1 100 personer vilket gör det till ett av Skandinaviens största konferenshotell. Hotellet har ett centralt läge med imponerande utsikt över vattnet och Köpenhamns silhuett. Från hotellet är du inom gångavstånd från större delen av Köpenhamn med Tivoli Garden precis runt hörnet.

Pandox förvärvade Scandic Copenhagen 2001 och är idag det femte största hotellet i vår portfölj. Pandox har 7 hotell i Köpenhamn i olika storlekar och lägen. Förutom Scandic Copenhagen äger vi hotell/hostel Urban House Copenhagen by Meininger, Scandic Sluseholmen, Scandic Hvidovre och Scandic Glostrup. I april 2020 tog vi också över verksamheten över Hotel Mayfair och Hotel Twentyseven i centrala Köpenhamn i hotellfastigheter som vi redan äger.

Det bredare stadsområdet Köpenhamn har 1,3 miljoner invånare. Sedan början av 2000-talet har Köpenhamn sett en stark stads- och kulturutveckling, stöttat av investeringar i dess institutioner och infrastruktur. Staden är Danmarks kulturella, ekonomiska och statliga centrum. Staden har många internationella företag i regionen och har dessutom norra Europas största internationella flygplats.

Kuriosa:
Köpenhamn har som mål att bli världens första koldioxidneutrala huvudstad år 2025. Som en del av detta har regeringen investerat för att se till att cykelbanorna förbättrats i hela staden. Och detta har skapat resultat: Köpenhamns lokala styre rapporterade i juli 2019 (före COVID-19) att 62% av invånarna cykelpendlar till jobbet eller skolan.