Pandox gör ytterligare storsatsning på DoubleTree by Hilton Brussels City

Efter nyöppnandet av DoubleTree by Hilton Brussels City i september 2021 annonserar nu Pandox en ytterligare utbyggnad av hotellet. Totalt adderas bland annat 151 nya rum vilket gör hotellet till det med störst kapacitet i Belgien.

17 februari 2022

Nya ytor gör hotellet till en jätte
Pandox är övertygade om hotellets strategiska läge och potential och kommer därför att investera cirka 35 MEUR i en stor utbyggnad om 7 300 kvm. Totalt kommer 151 nya rum adderas i den nya byggnaden, utöver hotellets befintliga 354 rum som totalrenoverats under det senaste året.

Dessutom kommer Pandox att bygga en 600 kvm stor kongressal och ytterligare 4 konferensrum. Tillsammans med den befintliga kongressalen och de 16 mötesrummen, samt lobby och reception, kommer hotellet hysa den största kapaciteten i Bryssel för möten och events. På de översta våningarna byggs det dels en restaurang och en bar med Bryssels största landskapsterrass.

På bottenvåningen, i hörnet av Place Rogier, tillkommer en kommersiell yta om cirka 630 kvm, separat från hotellet. Den första våningen kommer att erbjuda ett stort och fullt utrustat gym som kommer att vara tillgängligt för både hotellgäster och lokalbefolkning.

Ett tekniskt komplicerat projekt
Hela konstruktionen är en stor teknisk utmaning. Byggnationen kommer att delvis vila på djupa betongfundament cirka 55 meter ner i marken. Dessutom kommer delar av byggnaden vila på en stålstruktur ovanför tunnelbanan.

Utbyggnaden kommer att uppfylla de strikta hållbarhetskriterier som definieras av den internationella certifieringen BREAAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

För designen av utbyggnaden Pandox anlitat det Milano-baserade arkitektkontoret Onsitestudio – Piovenefabi. Utförandet av arbetet har anförtrotts åt företagen Denys och Socatra i en så kallad joint venture.

Hotellet är ursprungligen känt som "Palace Hotel" och byggdes 1908–1909 av arkitekterna Antoine Pompe och Adhèmar Lener.