"Mitt märkligaste reseminne? Tågluff på landsbygden i Rumänien och Egypten"

Hugo Åström har arbetat som Management Trainee på Pandox i ett år. Det är en ny position inom Pandox där huvudsyftet är att lära sig och utveckla kunskap inom hotell och fastigheter. I den här artikeln berättar Hugo om sina erfarenheter från rollen, de bästa sakerna med Pandox och bisarra reseminnen från sin ungdom.

januari 28, 2021

Vilken roll har du och vad innebär den?
Jag jobbar som Management Trainee sedan februari 2020. Det är en ny tjänst på Pandox där det främsta syftet med rollen är lärande och utveckling inom hotell och fastigheter för att sedan få en mer fast tjänst inom bolaget. Min traineeperiod är två år och innefattar allt från att jobba med den operativa delen av hotell till fastighetsdrift, investeringar och affärsprocesser. Just nu jobbar jag med Pandox internationella portfölj där hotell i Tyskland och Storbritannien står för majoriteten av portföljen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är utan tvekan att jag som Management Trainee kan jobba med allt och alla på Pandox. Jag kan inom rimliga gränser fråga om det mesta, delta i diskussioner, möten och projekt som gör att jag lär mig saker så att jag kan bidra. Begränsningarna är få och möjligheterna stora. Pandox är, med sitt stora nät av hotell i Europa, en fantastisk arbetsgivare för mig som vill lära mig hotellbranschen från grunden.

Hur hanterar du de största utmaningar i din roll?
Med stort intresse och ödmjukhet, hoppas jag. En svår fråga, men jag läser på och lyssnar och har en del egna idéer. En stor utmaning handlar inte om arbetet i sig utan att helt enkelt som nyexaminerad student och 24-åring lära sig arbeta med proffs, som redan innan jag var påtänkt var framgångsrika och kunniga inom branschen och arbetslivet.   

När något är extra krävande tänker jag ibland tillbaka på en tid då jag och min pappa spelade fotboll tillsammans. Vi åkte ofta och tränade bara han och jag och när jag såg pappa ta fram plastkonerna ur träningsväskan var besvikelsen alltid stor. Jag ville ju kicka, skjuta och spela boll. Pappa sa då att om det vore enkelt och bara roligt att träna teknik, då hade alla varit proffs. Det motiverar mig än idag.

Vad gillar du mest med att jobba här?
Kulturen, tempot och variationen. Ingen dag är den andra lik. Jag har många generösa och duktiga kollegor som jag lär mig av och det ger ju både energi och glädje.

Hur skulle du beskriva din tid på Pandox hittills?
Händelserik minst sagt. Och väldigt intressant. Jag började på Pandox i februari 2020 och några veckor därefter kom coronaviruset och förändrade världen på ett minst sagt dramatiskt sätt.

 Jag har under 2021 flyttat hem till Stockholm från Köpenhamn där jag jobbat mycket med Hotel Twentyseven och Hotel Mayfair där vi tog över driften från First Hotel under våren. Stämningen i Köpenhamn har sakta men säkert övergått från dyster till hoppfull och renoveringen av Hotel Twentyseven går som tåget. Det är ett hotell jag verkligen tror kommer förgylla hotellmarknaden ytterligare och garanterat blir en pjäs att räkna med framöver i Köpenhamn.

 Jag är hemma igen i Stockholm och förutom slask i skorna är tempot på kontoret inspirerande att komma tillbaka till. Om det var hoppfullt i Köpenhamn är det minst sagt fullt ös på huvudkontoret; vi har nyss genomförd digital kick-off i ryggen och 2021 ligger framför oss.

Favorithotell
Som barn vara jag ofta hos farmor och farfar i Helsingborg. Vi fikade på Grand hotell (som Pandox äger) – det är ett vackert hotell med historia och traditioner men ändå modernt och med hög mysfaktor. 

När en hotellrestaurang har god mat eller till och med en Michelinstjärna är jag väldigt nöjd. Schloss Elmau i Tyskland har två. Det hotellet bodde jag på en vecka för några år sedan och ligger som ett paradis mellan bergen i södra Tyskland.

Favoritresmål
Jag har med min familj åkt till väldigt märkliga och ibland direkt otrevliga platser. Jag har åkt buss genom Västbanken i Mellanöstern, besökt nedlagda gruv- och industriområden i Tyskland och tågluffat på landsbygden i Rumänien och Egypten. Ofta när jag reste med familjen när jag var liten skulle resorna ha ett syfte. Vi barn skulle lära oss något, få intryck och perspektiv. Men inget av dessa resmål skulle jag säga är någon favorit, och helt ärligt slipper jag gärna sådant framöver.

Min roligaste resa hittills måste ha varit när jag flyttade till Bondi i Australien och bodde där i några månader. När jag nu reser gör jag det för att njuta, ta det lugnt och umgås med vänner. Till Australien åker jag gärna igen.