Hotellet vid Humlegården tar nästa steg

Scandic Park – beläget i centrala Stockholm och som ofta benämns som en naturlig förlängning av Humlegården – har genomgått en av sina största moderniseringar i hotellets historia. Samtliga delar har rustats upp med ambitionen att hitta tillbaka till hotellets ursprung i början av 1970-talet.

september 20, 2022

I direkt närhet till Humlegården, med bara några minuters promenad till Stureplan i centrala Stockholm, ligger Scandic Park med 213 rum. Hotellet byggdes 1968 och har genom åren genomgått flera upprustningar. Nu har en av de större moderniseringarna i hotellets historia precis blivit klart – ett nära samarbete mellan Pandox och hyresgästen Scandic Hotels.

Hotellet har renoverats i etapper. Bland annat stod samtliga rum klara under 2020. I den senaste renoveringsetappen som blev klar i september har alla offentliga ytor såsom lobby, reception, bar, restaurang stått i centrum. Även ett helt nytt gym har byggts i anslutning till entréplanet.

Designen har Doos Arkitekter arbetat fram. Idén var att kombinera ett modernt uttryck väl i samklang med hotellets ursprung såsom arkitekten Sven Markelius ritade byggnaden. I färgval och möblemang syns också kopplingen till 1970-talet tydligt.

I syfte att minska klimatavtrycket har renoveringen inkluderat nya fönster, entréparti och ett nytt kök. Hotelldriften kommer att Svanenmärkas enligt nya, hårdare krav.

Även relaxavdelning genomgår renovering som kommer att färdigställas under hösten 2022.

Bilder: Scandic