Hotel Pomander öppnar i Nürnberg

Det renoverade och moderniserade Hotel Pomander, i hjärtat av Nürnberg, väntas återöppna i början av april 2023. Beläget nära den historiska stadskärnan och centralstationen erbjuder hotellet en perfekt utgångspunkt för att utforska stadens historia och samtid. Pandox förvärvade hotellet 2019 som sedan mitten av 2021 varit stängt för renovering.

28 november 2022

Uppfinning från Nürnberg som inspiration
Namnet Hotel Pomander kommer från en betydelsefull uppfinning av urmakaren och Nürnbergsonen Peter Henlein: Pomander-klockan, allmänt känd som den första bärbara klockan och som tillverkades redan år 1505. 

15 000 kvadratmeter i hjärtat av Nürnberg
Med sina moderna faciliteter i en avslappnad stil riktar sig Hotel Pomander till både fritids- och affärsresenärer. På cirka 15 000 kvadratmeter ryms 311 rum – inklusive sviter, juniorsviter, studios, familj och superiorrum. Med eventytor, mötesrum och co-working-miljö är Hotel Pomander även intressant för företagskunder som vill hålla affärsmöten eller genomföra större event. Den 740 kvadratmeter stora balsalen är unik i Nürnbergs hotellmarknad. 

Restaurangen på Hotel Pomander erbjuder plats för 170 personer. Menyn är byggd på regionala rätter med tonvikt på växtbaserat. I fitnessområdet, med utsikt över gamla stan i Nürnberg, kan gästerna utnyttja gym, pool och bastu.

Mer om hotellet
För mer information om historien, öppningen och karriärmöjligheter, kolla in Hotel Pomanders hemsida.