”Jag brinner för bra företagskulturer”

Anneli Lindblom är sedan 1 december 2021 ny CFO för Pandox. Hon har lång erfarenhet från börsnoterade bolag både i rollen som CFO och styrelseledamot. Anneli lockades av Pandox långsiktiga perspektiv och dess snabbrörliga operativa fokus – och inte minst en stark företagskultur.

Se Anneli Lindblom berätta om sin första tid på Pandox här.

Välkommen till Pandox Anneli!
Vad har du gjort tidigare i din karriär?
I min CFO-roll har jag haft förmånen att arbeta i olika branscher, huvudsakligen i noterade bolag. Det är alltid spännande att hitta likheter mellan branscher och kunna dra nytta av det man lärt sig. Jag har till exempel jobbat mycket med tjänsteförsäljning där man ofta räknar på beläggning och priser på liknande sätt som man gör när det kommer till hotellverksamhet. Sedan 2013 har jag också haft styrelseuppdrag i fastighetsbranschen, och bland annat varit ordförande i revisionsutskottet för Hemfosa och för Amasten.

Vad fick dig att tacka ja till rollen som CFO för Pandox?
Jobbet på Pandox kändes lockande genom möjligheten att kombinera fastigheter med en annan form av tjänsteförsäljning i hotellnäringen. Det känns som en fantastisk kombination att hantera en stor balansräkning med långsiktigt perspektiv och samtidigt jobba med en oerhört snabbrörlig operativ verksamhet. Jag brinner för bra företagskulturer och gillade det jag hörde om Pandox. När man jobbat i organisationer med många med arbetare så ser man vad en bra företagskultur kan skapa i form av tillit, som ger mer energi i vardagen och mer glädje i arbetet.

“Pandox är ett bolag med framåtanda och driv, trots negativ påverkan från pandemin”

Vilka är dina första intryck av Pandox?
Att det är ett bolag med framåtanda och driv, trots den påverkan som branschen i stort haft av pandemin. Att hålla i utvecklingen utan att bli förlamad av de restriktioner som återinför-des under det fjärde kvartalet visar på bolagets förmåga att ta sig framåt trots motvind. I mina första möten med kollegorna på Pandox har jag också slagits av vilken djup kompetens alla tycks ha inom sina respektive områden.

Och den givna frågan: vilket är ditt favorithotell?
Mina två absoluta favorithotell är Hotell Granen i Åre och Sport hotellet i Engelberg, två hotell med väldigt personlig service kombinerat med god mat. Sedan är den positiva bilden sannolikt även påverkad av att jag åker både skidor och snowboard och har med mig en positiv känsla inombords redan när jag kliver in i receptionen.