Pandox tecknar nytt hyresavtal för Hotel Pomander i Nürnberg

14 dec, 2023, 08:00

Pandox AB (publ) har tecknat ett nytt hyresavtal med Scandic Hotels Group för Hotel Pomander i Nürnberg, Tyskland. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med garanterad miniminivå och har lång löptid. Avtalet planeras träda i kraft den 1 mars 2024.

”Vi är glada över att kunna välkomna Scandic som hyresgäst till vår nyrenoverade och centralt belägna hotellfastighet i Nürnberg. Hyresavtalet är en bekräftelse på vår förmåga att skapa värde genom att förvärva, utveckla och lyfta underpresterande hotellfastigheter i en internationell miljö. Det är också ett bra exempel på vår modell där vi med hjälp av djup hotellkunskap och fastighetsexpertis transformerar hotellfastigheter baserat på dess unika förutsättningar. Med avtalet har vi säkrat ett viktigt steg i värderesan och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Scandic för att ytterligare öka värdet i både hotellprodukten och hotellfastigheten”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

”Detta är ytterligare ett steg i vår satsning på den tyska tillväxtmarknaden. Övertagandet skapar en god tillväxtmöjlighet tack vare hotellets strategiska läge i kombination med en nyrenoverad fastighet som tillgodoser behoven hos det växande affärs- och fritidssegmentet. Det gläder mig att vi fortsätter utöka vårt väletablerade och långsiktiga samarbete med vår största hyresvärd Pandox”, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group.

Pandox förvärvade hotellfastigheten 2019 med ett fast hyresavtal och tog över driften hösten 2021 då hotellet också stängdes för renovering. Hotellet återöppnade i september 2023 i egen regi under namnet Hotel Pomander Nürnberg efter en omfattande renovering och ompositionering. Totalt har cirka 80 MEUR investerats i hotellfastigheten inklusive förvärvsbeloppet.

Hotellet har 311 rum och attraktiva konferensfaciliteter samt generösa publika ytor för mat och dryck, rekreation och coworking för både affärs- och fritidsresenärer. Hotellfastigheten har ett starkt läge i centrala Nürnberg och den är i mycket gott skick, såväl kommersiellt som tekniskt. BREEAM-certifiering pågår.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
 

Liia Nõu, vd, +46 (0)8 506 205 50
Anneli Lindblom, CFO, +46 (0) 765 93 84 00
Anders Berg, SVP Head of Communications and IR, +46 (0) 760 95 19 40

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 14 december 2023, kl. 08:00 CET.

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 159 hotell med cirka 35 800 rum i 12 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se