Pandox tecknar attraktivt hyresavtal för hotellfastighet i centrala Köpenhamn

9 okt, 2023, 09:50

Pandox AB (publ) har under pågående renovering och ompositionering av Hotel Mayfair i centrala Köpenhamn tecknat ett attraktivt hyresavtal med operatören Strawberry och varumärket Hobo. Pandox driver fortsatt den dagliga hotellverksamheten till dess att renoveringsprojektet färdigställts och det nya hyresavtalet träder i kraft, vilket beräknas ske under det andra halvåret 2024. Det nya hyresavtalet är omsättningsbaserat med indexerad, garanterad miniminivå och har lång löptid.

”Vi är mycket nöjda över det nya hyresavtalet som resulterar i en betydande värdeutveckling i hotellfastigheten. Vi tog över hotelldriften under svåra omständigheter i april 2020, och har genom aktiva åtgärder och hårt arbete både renoverat och ompositionerat hotellprodukten som vi nu åter hyr ut till en stark operatör under ett attraktivt omsättningsbaserat hyresavtal med goda garantinivåer. Det känns inspirerande att få välkomna Strawberry med varumärket Hobo som hyresgäst till hotellet. Konceptet passar hotellfastighetens karaktärsdrag och centrala läge på ett väldigt bra sätt”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

”Det fina med Hobos koncept är att det inte finns någon mall för vad eller hur Hobo ska vara. Konceptet ska vara i ständig utveckling och spegla hur staden utvecklas. Samtidigt måste Hobo alltid behålla sin kärna: att omdefiniera vad ett hotell kan och bör vara. Den satsning vi nu gör på Hobo i de olika huvudstäderna kommer att tillföra nya, levande mötesplatser till städerna, både för gäster som bor precis runt hörnet och de som kommer från andra sidan jordklotet”, säger Petter A. Stordalen, ägare till Strawberry.

Pandox har ägt hotellfastigheten sedan 2010 och drivit hotellet i egen regi sedan april 2020.

Hotellet har 203 rum och är beläget i hjärtat av Köpenhamn omgivet av historiska och kulturella landmärken såsom Tivoli, Rådhuset, Strøget, Glyptoteket Museum och mer.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
 

Liia Nõu, vd, +46 (0)8 506 205 50
Anneli Lindblom, CFO, +46 (0) 765 93 84 00
Erik Ax Rabaeus, Director, IR & Communications +46 (0) 70 713 77 06

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 9 oktober 2023, kl. 09:50 CEST.

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 159 hotell med cirka 35 800 rum i 15 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se