Pandox förvärvar hotell i Storbritannien för cirka 40 MGBP

20 jul, 2023, 07:20
Pandox AB (publ) har förvärvat och tillträtt en hotellfastighet (Hilton Belfast) inklusive drift i centrala Belfast, Storbritannien. Hotellet har 202 rum och kommer att drivas under ett managementavtal med Axiom Hospitality och varumärket Hilton (franchise). Totalt förvärvspris, inklusive vissa riktade värdehöjande investeringar, uppgår till cirka 40 MGBP och kommer initialt att finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter.

”Hotellet är välinvesterat och har ett starkt, strategiskt läge i centrala Belfast. Storbritannien är en av Europas största och mest dynamiska hotellmarknader och Belfast är en attraktiv destination med ett starkt näringsliv, flera universitet och många sevärdheter som driver efterfrågan från alla viktiga segment. Vi kommer också med vissa riktade värdehöjande investeringar ytterligare förbättra hotellets position och lönsamhet”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

 

Säljare är bolag som kontrolleras av Starwood Capital Group. Pandox förväntar sig att hotellet kommer att generera en stabiliserad direktavkastning om cirka 10 procent. Hotellprodukten uppgraderades genom renovering av samtliga rum och publika ytor under pandemiåren och är mycket konkurrenskraftig.

 

Hotellet kommer att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Pandox äger sedan tidigare Leonardo Belfast med 270 rum i Fastighetsförvaltning.

 

Hilton Belfast ligger i centrala Belfast endast 200 meter från centralstationen. Stadens största och modernaste event- och konferensanläggningar, Waterfront Hall och ICC Belfast, ligger också i hotellets omedelbara närhet. Belfast är Nordirlands största stad med cirka 640 000 invånare i storstadsområdet och två universitet. Staden har ett starkt och diversifierat näringsliv och är en attraktiv turistdestination med många sevärdheter och attraktioner.

 

Läs mer om Hilton Belfast: https://www.hilton.com/en/hotels/bfshitw-hilton-belfast/

 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Liia Nõu, vd, +46 (0)8 506 205 50
Anneli Lindblom, CFO, +46 (0)765 93 84 00
Anders Berg, SVP Head of Communications and IR, +46 (0)760 95 19 40

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 juli 2023, kl. 07:20 CEST.