Pandox förvärvar lägenhetshotell i Edinburgh för 40,5 MGBP

21 dec, 2021, 17:15

Pandox AB (publ) har ingått avtal om förvärv av Adagio Aparthotel Edinburgh med 146 rum i centrala Edinburgh, Skottland. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 40,5 MGBP inklusive stämpelskatt och finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter. Hyresgäst är Adagio Aparthotels och Pandox förväntar att hotellet bidrar med cirka 2,2 MGBP i driftnetto årligen i en normaliserad marknad. Förvärvet slutförs och tillträds per 21 december 2021. Hotellet redovisas under affärssegmentet Fastighetsförvaltning.

”Pandox är väldigt nöjda att kunna förvärva Adagio Aparthotel Edinburgh. Det är en attraktiv hotellfastighet i ett spännande segment i en dynamisk och växande stad. Hotellet är strategiskt och centralt beläget i en av Storbritanniens mest attraktiva hotellmarknader med en väldiversifierad efterfrågan och mycket goda RevPAR-nivåer. Med förvärvet får Pandox exponering mot ’extended stay’-segmentet som vi på sikt hoppas kunna växa i vår portfölj”, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Transaktionen sker genom inkråmsförvärv och omfattar hotellfastigheten och ett existerande omsättningsbaserat hyresavtal med minimihyra med en återstående löptid om 15 år. I hotellfastigheten finns också fyra andra mindre hyresgäster. Säljare är MAS PLC.

Adagio Aparthotel är ett strategiskt beläget lägenhetshotell med 146 fräscha och generösa rum mitt i hjärtat av Edinburghs historiska centrum nära centralstationen. Hotellets centrala läge gör det attraktivt för både affärs- och fritidsresenärer. Hotellet, som är i ett mycket gott skick, byggdes 2016 som en del av ett omfattande stadsutvecklingsprojekt där staden framgångsrikt förädlade outnyttjad mark i Edinburghs historiska centrum.

Edinburgh har cirka 500 000 invånare och är Skottlands huvudstad. Staden är en attraktiv destination med ett välutvecklat kulturliv, ett välrenommerat universitet samt ett starkt näringsliv med tyngdpunkt i finans och försäkring, vilket ger en bra mix av efterfrågan från både affärs- och fritidsegmentet. Edinburgh har jämte London de högsta RevPAR-nivåerna i Storbritannien.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Liia Nõu, vd, +46 (0) 702 37 44 04
Anneli Lindblom, CFO, +46 (0) 765 93 84 00

Anders Berg, Head of Communications and IR, +46 (0) 760 95 19 40

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 december 2021, kl. 17:15 CET.

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 157 hotell med cirka 35 500 rum i 15 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se