Pandox AB (publ) ingår hyresavtal för Hotel BLOOM! och Hotel Berlaymont i Bryssel med NH Hotel Group

13 dec, 2017, 12:20
Pandox har ingått tjugoåriga omsättningsbaserade hyresavtal med garanterad minimihyra för Hotel BLOOM! och Hotel Berlaymont i Bryssel med NH Hotel Group. Hyresavtalen träder i kraft den 1 februari 2018 och hotellfastigheterna kommer då att omklassificeras från Operatörsverksamhet till Fastighetsförvaltning.

”Vi är mycket glada över att teckna två nya hyresavtal med NH Hotel Group som är en erkänt skicklig internationell hotelloperatör och en stark affärspartner. Hotellmarknaden i Bryssel har historiskt dominerats av managementavtal och dessa hyresavtal bryter därför ny mark. Hyresavtalen är konkurrenskraftiga och visar att Pandox genom att vara aktiv över hela värdekedjan skapar tydliga värden för företaget och dess aktieägare.”, säger Martin Creydt, Senior Vice President, Property Management International på Pandox.

Hyresavtalen med NH Hotel Group innebär delade investeringar, lägre risk och ett lägre avkastningskrav för de nyuthyrda hotellfastigheterna. Utsikterna för tillväxt i hyresintäkter och driftnetto är goda.

Hotel Berlaymont förvärvades i maj 2017. Det är ett fullservicehotell med 214 rum och en konkurrenskraftig mötesprodukt med ett starkt läge nära EU-kommissionen, med goda kommunikationer till city och flygplats i Bryssel. Hotel BLOOM! förvärvades 2005 och är ett fullservicehotell med 305 rum, betydande konferenskapacitet och ett centralt läge i Bryssel.
 

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Anders Nissen, CEO, +46 (0) 708 46 02 02
Martin Creydt, Senior Vice President, Property Management International, +46 (0) 708 71 35 23
Anders Berg, Head of Communications and IR, +46 (0) 760 95 19 40

Informationen lämnades för offentliggörande den 13 december 2017 kl 12:20 CET.

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar för närvarande 122 hotell med cirka 27 000 rum i elva länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande regionala hotelloperatörer och ledande internationella hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se.

Om NH Hotels Group
NH Hotel Group  is a world-leading urban hotel operator and a consolidated multinational player. It operates close to 400 hotels and almost 60,000 rooms in 31 markets across Europe, the Americas and Africa, including top city destinations such as Amsterdam, Barcelona, Berlin, Bogota, Brussels, Buenos Aires, Düsseldorf, Frankfurt, London, Madrid, Mexico City, Milan, Munich, New York, Rome and Vienna.