Pandox AB (publ) ingår hyresavtal för Urban House Copenhagen

25 nov, 2016, 14:30
Regulatoriskt pressmeddelande
Pandox har ingått ett tjugoårigt omsättningsbaserat hyresavtal med garanterad minimihyra för Urban House Copenhagen. Hyresgäst är den tysklandsbaserade hotellkedjan MEININGER Hotel Group. Hyresavtalet träder i kraft den 1 januari 2017 och hotellfastigheten kommer då att omklassificeras från Operatörsverksamhet till Fastighetsförvaltning.

”Vi är glada över detta samarbete med MEININGER. Hyresavtalet är konkurrenskraftigt och visar att Pandox aktiva ägande genom hela värdekedjan skapar värden, samt reducerar risken för både företaget och dess aktieägare. Avtalet är i linje med Pandox strategi att ta över underpresterande hotellfastigheter, ompositionera dem och sedan hyra ut dem igen till starka hotelloperatörer till goda hyresvillkor”, säger Anders Nissen, VD för Pandox.

Hotellfastigheten förvärvades hösten 2010 som ett affärshotell av låg standard. Pandox tog över driften av hotellet 2014 och skapade då en ny form av hotell/hostel-hybrid under namnet Urban House Copenhagen med drygt 1 000 bäddar. Urban House Copenhagen har sedan ompositioneringen utvecklats mycket väl och är ett bra exempel på Pandox förmåga att skapa värde genom att vara aktiv över hela hotellvärdekedjan.

MEININGER kommer att genomföra ett varumärkesbyte av hotellet under de första tolv månadernas drift, för vilket företaget bär samtliga kostnader. Pandox behåller rättigheterna till varumärket Urban House. Pandox ansvar för framtida investeringar under hyresavtalet är begränsat till större tekniska installationer och fastighetsstruktur.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Anders Nissen, VD, +46 (0) 708 46 02 02
Helge Krogsbøl, Vice President Pandox Operations Scandinavia, +47 (0) 484 04 476
Anders Berg, Head of Communications and IR, +46 (0) 760 95 19 40

Om Pandox
Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar för närvarande 113 hotell med drygt 24 000 rum i åtta länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande regionala hotelloperatörer och ledande internationella hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter. Pandox grundades 1995 och bolagets B-aktier är sedan den 18 juni 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. www.pandox.se.

Om MEININGERHotels
MEININGER driver för närvarande 16 budgethotell i Europa med sammanlagt 7 025 bäddar i 10 europeiska städer. MEININGER är en unik hotellprodukt som kombinerar ett internationellt budgethotells service- och komfortnivå med extra faciliteter, som till exempel gästkök och zoner för lek och spel. Med centrala lägen, inredning av hög kvalitet och rimliga priser talar våra produkter till människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Med den rätta dosen MEININGER-humor och ett entusiastiskt team blir MEININGERs hotell med sina gäster från hela världen ett riktigt hem när man är hemifrån.