Pandox Operations tar över driften och investerar NOK 60m i Radisson Blu Lillehammer Hotel

16 mar, 2015, 14:00
Pandox Operations tar över driften av anrika Radisson Blu Lillehammer Hotel i Norge. Pandox äger hotellet och kommer att investera NOK 60 miljoner i uppgradering. Pandox övertog också nyligen driften av Grand Hotel Oslo.

”Lillehammer är en region i tillväxt och Pandox vill utnyttja både den regionala fördelen som området har och den stora potentialen i Radisson Blu Lillehammer Hotel. Vi har därför beslutat investera NOK 60 miljoner i en uppgradering av hotellet”, säger Helge Krogsbøl”, Vice President och ansvarig för Pandox Operations i Skandinavien.

Hyresavtalet med nuvarande hotelloperatör är på väg att löpa ut, och när Pandox beslutade sig för att göra betydande investeringar i utveckling av hotellet fann man det lämpligast att också ta över driften av hotellet. Pandox har därför ingått avtal med nuvarande hotelloperatör om att överta driften i månadsskiftet augusti-september 2015. Alla anställda följer med vid verksamhetsövertagandet.

”Radisson Blu Lillehammer Hotel har en imponerande historia och har gästats av både kungligheter och varit officiellt värdhotell för de olympiska spelen. Hotellet är av betydande storlek med 303 rum, stora konferensutrymmen och Lillehammersalen som mäter mer än 1 000 kvadratmeter. Hotellet har därutöver exklusiva relaxutrymmen med utom- och inomhussimbassäng”, säger Helge Krogsbøl.

Uppgraderingen av hotellet påbörjas inom kort och förväntas vara genomförd mot slutet av 2016. Arbetet kommer att ske i etapper och på ett sätt som inte påverkar den dagliga driften.