Pandox Operations tecknar hyresavtal för Grand Hotel Oslo

17 nov, 2014, 09:07
Stark start för Pandox nybildade operatörsbolag

Pandox Operations har tecknat ett hyresavtal med det norska fastighetsbolaget Eiendomsspar AS, tillika hälftenägare av Pandox AB, om att överta driften av Grand Hotel Oslo från och med den 1 mars 2015. Pandox Operations står sedan tidigare för driften av 16 helägda hotell, och genom det nytecknade hyresavtalet tar bolaget steget till att bli operatör för hotell med extern part.

– Det är en stor ära att få det prestigefyllda uppdraget att ansvara för hotelldriften av anrika Grand Hotel Oslo. Avtalet är ett led i Pandox Operations strategi att teckna hyreskontrakt även med andra aktörer än Pandox och vi ser nu fram emot fler liknande möjligheter, säger Anders Nissen, VD Pandox.

Grand Hotel Oslo ligger mitt på paradgatan Karl Johan i centrala Oslo och är Norges mest kända och traditionsrika hotell. Hotellet invigdes 1874 och har sedan dess genomgått en lång rad ombyggnader och moderniseringar. Grand Hotel Oslo har 292 rum, inklusive 54 sviter, en stor konferensavdelning och ett exklusivt spa.

Pandox Operations:

  • Antal hotell: 17
  • Länder: Norge, Belgien, Tyskland, Danmark, Finland, Kanada och Bahamas
  • Antal hotellrum: 5 245
  • Medarbetare: ca 1 600
  • Omsättning: ca 2 mdr

________________________________________________________

För ytterligare information:

Anders Nissen                                                                                        

VD, Pandox AB                

+46 (0)708 46 02 02

anders.nissen@pandox.se

Dokument