Pandox förvärvar Vildmarkshotellet

12 jun, 2009, 11:20
- Deltar i utvecklingen av destination Kolmården
 
 
Pandox förvärvar hotellfastigheten Vildmarkshotellet i Kolmården av
Parks & Resorts Scandinavia AB. Samtidigt träffas ett omsättningsbaserat hyresavtal med säljaren som fortsätter att ansvara för hotellets drift. Köpeskillingen uppgår till 160 miljoner kronor och Pandox tillträder som ny ägare den 1 september 2009. Parterna kommer att investera cirka 20 miljoner kronor för att utveckla Vildmarkshotellet till en av Sveriges mest kreativa mötesplatser.
 
Vildmarkshotellet är en av Sveriges mest kända resort- och turistanläggningar. Hotellet är beläget utanför Norrköping, cirka 15 mil från Stockholm, intill Skandinaviens största djurpark Kolmården. Anläggningen omfattar 213 rum där huvuddelen är familjeanpassade, en stor konferensverksamhet med kapacitet för 370 personer i den största lokalen, stor restaurang med djurparkstema samt lobbybar. Ett nytt familje-spa är nyligen färdigställt som innehåller vattenland, relaxytor och behandlingsrum.
 
"Ett spännande förvärv, det är första gången vi köper ett resorthotell i Skandinavien av den här typen. Vi bedömer dels att marknadssegmentet kommer att förbli relativt stabilt i lågkonjunkturen och vi tror att det finns en betydande potential i att utveckla hotellet mot det lönsamma mötessegmentet, speciellt med hänsyn till den unika kopplingen till Kolmårdens Djurpark." säger Anders Nissen, VD på Pandox.
 
Kolmårdens Djurpark är en av Sveriges populäraste destinationer och resmål för barnfamiljer och konferensdeltagare. Djurparken lockar drygt en halv miljon besökare årligen och omfattar bland annat en av världens bästa delfinföreställningar, safaripark samt 80 djurarter varav 38 är utrotningshotade.
 
 
 
För ytterligare information:
 
Anders Nissen                                                                
VD                                                                                  
Pandox AB                                                
+46 (0)8 506 205 50, +46 (0)708 46 02 02                          
 
Liia Nõu
CFO
Pandox AB
+46 (0)8 506 205 80, +46 (0)70 237 44 04
 
 
Pandox är en av de ledande aktörerna på hotellfastighetsmarknaden i Europa. I portföljen ingår 46 hotell, varav nio operativa verksamheter, med sammanlagt 11 200 rum belägna i Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Storbritannien, Schweiz, Bahamas och Kanada. Pandox hotell drivs i olika driftsformer under välkända varunamn som Scandic, Hilton, InterContinental, Hyatt, Radisson SAS, Crowne Plaza, Holiday Inn, Clarion, First, Quality, Elite eller genom oberoende distributionskanaler.
 
Bif: Pressmeddelande i sin helhet