Stor uppgradering pågår: Radisson Blu Glasgow presenterar 247 renoverade rum

Ett av Glasgows mest framstående livsstilshotell, Radisson Blu Glasgow, har presenterat nästan 250 helt nyrenoverade sovrum som en del av ett stort renoveringsprojekt.

oktober 05, 2023

Radisson Blu Hotel, Glasgow öppnade 2002 och ritades av de banbrytande Glasgowbaserade arkitekterna Gordon Murray och Alan Dunlop. Det är en slående byggnad som är känd för sin skulpturala kopparvägg. Pandox har ägt och drivit hotellfastigheten sedan 2018.

Som en del av den storskaliga investeringen i hotellet utsåg Radisson Blu Glasgow den kända designern Marie Soliman, grundare av Bergman Design House i London, till att utveckla en design som återspeglar hotellets lyxiga utbud. Med inspiration från Skottlands rika arv föreställde sig Bergman ett hotell som skulle vara mer än en plats att bo på; en urban oas och ett pulserande nav som representerar Glasgows anda.

"Resultatet av de renoverade rummen är precis vad vi ville uppnå"

"Det är en oerhört spännande tid för teamet när vi inleder detta nya kapitel för Radisson Blu Glasgow. Resultatet av de renoverade rummen är precis vad vi ville uppnå: elegant, världsvan och välkomnande, perfekt för alla typer av resenärer som kommer för att besöka oss. Vilket nöje att arbeta tillsammans med erfarna team som Bergman och de lokala legenderna Timorous Beasties med designen"

Hina Rubbani-Mills, hotelldirektör Radisson Blu Glasgow

Tillsammans med den nya designen har hotellet utökat sitt utbud genom att skapa lyxiga lägenhetslika rum med två till tre bäddar, komplett med vardagsrum och separat matplats, samt introducerat nya familjerum som erbjuder en kombination av dubbel- och våningssängar.

Radisson Blu Glasgow har en av de största kapaciteterna för evenemang i Glasgow, med 15 mötesrum och kongressalar som kan ta emot 800 personer.

Det är en ny era för anläggningen i Glasgow och ytterligare investeringar har gjorts för att förbättra mötes- och eventfaciliteterna, med flera spännande tillägg planerade till 2024.

Det centrala läget för Radisson Blu Hotel, Glasgow är perfekt för både affärs- och fritidsresenärer. Det är nära till konstgallerier, museer, shoppingområden och affärsdistrikt.