Stiftelsen M9, till minne av Anders Nissen

Anders Nissen var vd för Pandox mellan 19952021. Han var även djupt engagerad inom svensk handboll och var en föreningsmänniska som först och främst såg sig som en idrottsledare och coach.

22 mars 2022

Anders var en föreningsmänniska i själ och hjärta och han såg sig först och främst som en idrottsledare och coach. Det var i idrotten han hittade inspirationen till sitt ledarskap. Arbetet som börs-vd såg han lite skämtsamt som ”Plan B” när han inte blev landslagsspelare i handboll. Samtidigt bidrog Anders erfarenheter från näringslivet till att utveckla och stärka svensk handboll på många olika sätt. För Anders var bredden viktig men spetskompetensen avgörande.

Det var med den utgångspunkten som stiftelsen M9 grundades den 2 november 2021 genom donationer från Pandox och Ulla Nissen.

Stiftelsens ändamål är att främja svensk handboll. Detta kan ske genom exempelvis stöd och bidrag till nyskapande insatser för ledarskaps- och talangutveckling, företrädesvis på högre nivå, samt för utveckling av kunskap, kvalitet och affärsmässighet.

Styrelsen utgörs av Stefan Lövgren (ordförande), Staffan Olsson (ledamot) och Oscar Nissen (ledamot).

Läs mer om stiftelsen på https://www.stiftelsenm9.se/.