Pandox välkomnar Jan Henningsen som ny hotelldirektör för Hotel Berlin, Berlin

Jan Henningsen kommer att leda Hotel Berlin, Berlin med start i september 2022. Jan är född i norra Tyskland och har en imponerande meritlista kring ledarskap med ett starkt fokus på gästupplevelse efter att ha arbetat med några av världens mest kända hotellvarumärken och företag både i Europa och i USA.

augusti 16, 2022
Jan Henningsen , Hotel Berlin, Berlin

Utnämningen av Jan som hotelldirektör sker vid en spännande tidpunkt för Hotel Berlin, Berlin, efter ett betydande investeringsprogram och omfattande renoveringar, inklusive den kommande lanseringen av det djärva nya mat- och dryckeskonceptet "Lütze".

Jan-Patrick Krüger, Director of Operations Germany på Pandox, kommenterar: "Jag är stolt över att ha övertygat Jan att anta denna nya utmaning. Jan är ett sällsynt fynd: en hotellmänniska ut i fingerspetsarna med en imponerande internationell meritlista inom hotellindustrin. Jag ser fram emot att se vad hans passion och drivkraft kommer att göra för Hotel Berlin, Berlin.”

Henningsen talade också varmt om möjligheten att återvända till Pandox, efter att ha ansvarat för det oberoende varumärket Hotel Bloom! i Bryssel från 2012 till 2014.

Jan-Patrick Krüger, Director of Operations Germany at Pandox, and Jan Henningsen, new General Manager at Hotel Berlin, Berlin

"Min tid på Bloom! var en yrkesupplevelse som verkligen sticker ut”, sa han. ”Pandox är 100% engagerade i hotell, och det märks verkligen på nivån av specialistkunskap och expertis. När möjligheten dök upp på Hotel Berlin, Berlin, kunde jag inte tacka nej.”

Han har fram till nyligen arbetat med fastighetsbolaget Ferrado och ansvarat för en portfölj med sju lyxfastigheter i USA.

Hotel Berlin, Berlin erbjuder en spännande möjlighet för Henningsen. "Hotel Berlin, Berlin passar helt in i mina värderingar som hotellmänniska: att göra saker annorlunda och att skapa en rolig, händelserik plats som är relevant för det lokala samhället. Jag är spänd på att se vad mer jag kan göra med det."

Jan har helt klart stora planer för Hotel Berlin, Berlin, men vad står högst upp på hans agenda? "För mig handlar det om att bygga vidare på den känsla av gemenskap vi redan har här: att stärka befintliga relationer med partners och gäster, och knyta nya vänskaper. Jag ser verkligen fram emot det."

Det kan vi inte heller - välkommen, Jan!