Pandox hyr ut hotellfastighet i Norge till stark lokal operatör

Pandox och den norska hotelloperatören Frich’s har tecknat ett långt omsättningsbaserat hyresavtal med goda miniminivåer för en hotellfastighet i Ringsaker, Norge. Frich’s har en stark lokal förankring, vilket i kombination med en genomgripande renovering och produktutveckling av hotellet kommer att förstärka hotellets marknadsposition och öka fastighetsvärdet.

1 november 2023

Tobias Ekman, Head of Property Management Nordics på Pandox

”Vi ser fram emot att välkomna Frich’s som ny hyresgäst till vår hotellfastighet i Ringsaker. Frich’s är en stark lokal operatör med god marknadskännedom, som kommer att skapa ny energi i hotellprodukten i den lokala miljön. Vi kommer nu gemensamt att genomföra en omfattande renovering av rum och publika ytor, inklusive ett nytt och attraktivt koncept för mat och dryck, vilket kommer att stärka hotellets marknadsposition och höja hotellfastighetens värde”

Øyvind Frich, grundare och ägare av Frich’s

”Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och möjligheten som Pandox har gett Frich's. Vi ser fram emot att välkomna lokala, regionala, nationella och internationella gäster till vårt nyrenoverade hotell under våren 2024. Inlandet är en spännande marknad med många möjligheter. Det nya Frich's Hotel Hamar ligger nära viktiga större orter samt huvudstaden. Hotellet är lättillgängligt från Oslos flygplats Gardermoen via bra vägar samt täta buss- och tågförbindelser. Frich’s Hotel Hamar kommer att stärka kedjans position. Målet är att bli den föredragna aktören inom kurser, konferenser och semester- och fritidsmarknaden i Inlandsregionen”, säger Øyvind Frich, grundare och ägare av Frich’s.

Hotellfastigheten hyrs för närvarande ut till Scandic under namnet Scandic Ringsaker. Efter slutförd renovering kommer hotellet att öppna under våren 2024 som Frich’s Hotel Hamar. Hotellet har 176 rum och är beläget norr om Hamar, drygt 1,5 h bilresa från Oslo.