NH Hotel Salzburg City i ny kostym

NH Hotel Salzburg City är beläget i de absolut mest centrala delarn av Salzburg. Hotellet har nyligen genomgått en omfattande renovering och uppgraderats till NHs premiumvarumärke NH Collection – och marknadsförs nu som NH Collection Salzburg.

25 april 2022

NH Collection Salzburg City är centralt beläget intill gamla stan med direkt närhet till restauranger, barer och designbutiker, och inte minst endast några minuters promenad till platsen där Mozart föddes. Dessutom är det strategisk placerat för affärsresenärer med Salzburg Exhibition Center inom gångavstånd.

Pandox har ägt hotellfastigheten sedan 2016 och har tillhört mellanprissegmentet. Tillsammans med NH insåg man dock en stor möjlighet till att uppgradera hotellet genom en totalrenovering av hotellet – samt att ompositionera varumärket till NH:s premiumkategori NH Collection för att maximera hotellets potential.

Sagt och gjort.

I en totalrenovering som omfattade samtliga 140 gästrum, badrum, gym och publika gästutrymmen som en modernare bar, restaurang och lobby. Pandox SVP, Director of Property Management International Martin Creydt är mycket stolt över satsningen. 

”Det är väldigt positivt att vi tillsammans med NH investerat betydande belopp för att vår hotellfastighet i Salzburg kan ta en ny position och konkurrera med de ledande hotellen i Salzburg”.

Om Salzburg
Efter Wien är Salzburg Österrikes viktigaste destination när det kommer till fritidssegmentet. Staden anordnar hundratals kulturella events per år. Många är musikevents framför allt länkade till den världskända tonsättaren Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) vars födelsestad var just Salzburg. Det mest populära musikevenemanget är den årliga Salzburger Festspiele som äger rum under sommarmånaderna. Salzburg har även en populär julmarknad som lockar både inhemsk och internationell turism.