Pandox nya CFO:
”Jag brinner för bra företagskulturer”

Anneli Lindblom är sedan 1 december ny CFO för Pandox. Hon har lång erfarenhet från börsnoterade bolag både i rollen som CFO och styrelseledamot. Anneli lockades av Pandox långsiktiga perspektiv och dess snabbrörliga operativa fokus – och inte minst en stark företagskultur.

9 december 2020

Anneli Lindblom, CFO

Välkommen till Pandox Anneli! Vad har du gjort tidigare i din karriär?

I min CFO-roll har jag huvudsakligen jobbat med tjänsteförsäljning i olika former och i olika branscher som IT, bemanning, sjuk- och hälsovård för att nämna några. Att jobba med en produkt som är en tjänst bygger på att tillgodose ett behov hos en kund, och det är viktigt med begrepp som kvalitet, trygghet och förtroende för att lyckas med det. Jag har förstås räknat beläggning i olika former på allt från timmar till belagda sjukhussängar och här finns det likheter mellan branscher. Sedan 2013 har jag också haft styrelseuppdrag i fastighetsbranschen, jag har suttit i styrelsen för Hemfosa och Amasten.

Vad fick dig att tacka ja till rollen som CFO för Pandox?

Jobbet på Pandox kändes lockande genom möjligheten att kombinera fastigheter med en annan form av tjänsteförsäljning i hotellnäringen. Det känns som en fantastisk kombination att hantera en stor balansräkning med långsiktigt perspektiv och samtidigt jobba med en oerhört snabbrörlig operativ verksamhet. Jag brinner för bra företagskulturer och gillade det jag hörde om Pandox. När man jobbat i organisationer med många medarbetare så ser man vad en bra företagskultur kan skapa i form av tillit, som ger mer energi i vardagen och mer glädje i arbetet. Men för att lyckas med det måste man som sagt ha en bra företagskultur vilket Pandox har.

"När man jobbat i organisationer med många medarbetare så ser man vad en bra företagskultur kan skapa i form av tillit, som ger mer energi i vardagen och mer glädje i arbetet."

Vad ser du mest fram emot nya jobbet på Pandox?

Jag ser så mycket fram emot att få träffa alla på Pandox och lära mig så mycket jag kan om hotelldrift och om hotellfastigheter. Det känns spännande att få arbeta med aktivt ägande tillsammans med duktiga hotelloperatörer och utforska hela hotellvärdekedjan. Sedan gillar jag att ha roligt på jobbet, så det hoppas jag att vi kommer ha på Pandox.

Och den givna frågan: vilket är ditt favorithotell?

Mina två absoluta favorithotell är Hotell Granen i Åre och Sporthotellet i Engelberg, två hotell med väldigt personlig service kombinerat med god mat. Sedan är den positiva bilden sannolikt även påverkad av att jag åker både skidor och snowboard och har med mig en positiv känsla inombords redan när jag kliver in i receptionen.