Grundat på vårt intresse för handboll och fair play, samt behovet att främja en positiv utveckling i särskilt utsatta delar av området Nyeri nordväst om Nairobi, Kenya, så etablerade Pandox Youth Handball Movement tillsammans med en lokal handbollsförening 2012.

2012 startade Pandox tillsammans med en lokal kenyansk handbollsförening i staden Nyeri, nordväst om Nairobi, ett projekt för att skapa bättre framtidsmöjligheter för utsatta barn och ungdomar genom en meningsfull fritid. Pandox stöd består framförallt av finansiering av utbildning av ledare och handbollstränare samt att säkerställa att verksamheten har en tydlig plan vad gäller expansion, stipendieprogram och seriespel med mera – något som följs upp och utvärderas tillsammans med den lokala organisationen. Sedan starten har antalet aktiva klubbmedlemmar vuxit från omkring 400 till över 2 100. Därutöver har Pandox bidragit till årliga träningsläger för barn och ungdomar där handbollsträning kombinerats med information och rådgivning om relationer, HIV och hållbarhetsfrågor. 

I februari 2016 deltog 40 lärare och 250 barn i kurser om HIV och hållbar utveckling. Pandox Youth Handball Movement har en stark lokal förankring och 22 skolor är knutna till projektet. På Pandox hotellmarknadsdagen tilldelar Pandox varje år  utbildningsstipendier till barn och ungdomar i Nyeri.